Blueblue sky, deep in her eye.

Uppgiften var;
Porträtt "headshot" en person
- Kort skärpedjup
- Bryt mot en regel - snyggt!
- Utomhus
 

Och ovan ser ni resultatet. Modell var fina Amanda Feodoroff.

 

En bädd av lila glädje

 
 
 
 
 
Instagram; emmaalexandrajansson

Det är slutet på april. Jag kisar mot en motiverande sol ena stunden och flyr undan duggregn och snålblåst i nästa. Skoldagarna flyter på i någon sorts dimma och trots att dagarna är värda att räkna glömmer jag bort att längta. Vissa stunder lever jag nog i nån form av perfektion, jag varken blickar bakåt eller framåt, jag bara trivs. Jag trivs i doften, smaken och färgen.
 
 
 
 
 

Het bacon och ägg sallad

Mera mat! Krispig isbergssalld, spröd paprika, söta körsbärstomater och tunna skivor morot på en bädd av nykokt bulgur. Knaperstekt bacon och ett skivat ägg. En dressing på chiliolivolja, vitvinsvinäger, rivet citronskal, socker, salt, citronpeppar och en liten vitlöksklyfta. Toppat med en näve solroskärnor och två trekanter välrostad toast. ¡Bon appétit!
 

A-bars, when you want focus!

 
När man sitter tre timmar för att skriva en upsats som är sista delprovet i svenska nationella för alla ett års elever på gymnasiet är det lätt att tappa fokus. Då kan det vara bra att ha en A-bar i väskan för att alltid prestera på max!
 
Dessa energibarer är ett eget komponerat recept av mig och pojkvännen. Med en matberedare till hands var dessa godbitar busenkla att tillverka. I med massa härligheter så som nötter, frukt, ägg och honung. Mixar lite snabbt, kletar ut två längder på en plåt och in i ugnen i 30 minuter. Doppas i lite smält choklad, in i kylen över natten och morgonen därpå har vi skolbänkens superbar redo. 
 

Det lyser av blått och lila

 
Det finns andra vårtecken än bara förkylningar, ur det torra kvistarna kämpar sig små färgklickar fram. 
 
 
 

Utanför fönstren är himlen blå

 
Jag gömmer mig i en stor halsduk i hopp om att halsen ska läka, snyter sönder näsan och njuter av en stor sol.
 
 

Babysitter

 
I natt hade man fin besök av "lillasyster".
 

Jag har inte tid att vara sjuk

 
Tillsammans med ensamheten saknar jag det fina i historien, kollar gamla bilder som hjälper mig att minnas. Jag blir rädd för att förlora det jag har och rädd för fastna i något och inte kunna komma loss. Får en längtan efter det som komma skall, en längtan som sträcker sig bortom denna kyla. Tillsammans med ensamheten är det okej att fälla en tår och jag känner väl mest att jag har inte tid att vara sjuk.
 
 

Förkylning serverat på silverfat


 
Sjunger gamla låtar med tjock röst och snyter mig i vita papperserveter.
Tackar gud för nässprayen och vårdar en öm hals med kall vaniljglass och varmt hounugnste. 
 

Det gråa vädret som deppar utanför fönstret bidrar inte till någon energiboost. Jag strejkar från värktabletter och njuter av den molande huvudvärken. Unnade mig några extra timmars sömn och har spenderat förmiddagen i photoshop. Nu vrider jag upp de lugna tonerna och försvinner in i sims värld tills annan ork finnes.
 
 

Med gnistrande ögon och mat i mungiporna

 
•Fotograf: Jag • Ludvig 1 år • Redigering: Jag•
//Canon EOS 5D Mark II - EF 24-105 mm 1:4//
 


Sleepy


Nils "Nisse" Päronpung Jansson önskar er alla en god nattssömn. 

 

 

Street style


 
Fick i uppdrag att fotografer mina fina vän Julia som ville ha en nya profilbild till sin facebook. Ett uppdrag jag tog på mig på största allvar. Med snöflingor som sakta föll omkring oss i den kalla aprilluften blev det ingen långvarig fotografering men resultatet blev bra. Julia tog även hon kommandot över kameran och jag lekte lite tuff framför linsen, lyckades jag? 
 
 


Min lilla ponny ligger ute på marknaden!

 
Med rubriken Trevlig utvecklingsbar New Forestvalack ligger nu den finaste ponnyn på annons. 
 

Burmas Principe

New Forest valack född 2006. KAT. D 146 cm (Mätt hösten 2012)

e. Sun Roy RNF 159 u. Ängsgårdens Garbo RNF 2278

ue. Jolly Roger RNF 109

 

Jätte fin ponny säljes pga. ryttarens längd. Rör sig trevligt och hoppar med bra teknik, även mycket riden i skog och mark, trafiksäker. Lugn, stabil och arbetsvillig. Okomplicerad vad gäller all hantering så som skoning, lastning och klippning. Står utan problem själv i både stall och hage, kan ridas ut på både ensam och med andra hästar. Enkel att ha med till tävlingar och står lugnt i transporten. Innehar livstids tävlingslicens.

 

Startat Pay and ride upp till LB:1 med godkända resultat och Pay and jump felfritt upp till 90 cm. Utbildas på LA-nivå och hoppar 1m på träning. Inriden av vuxen, utbildad av mor och dotter, van med andra djur. Ej nybörjar ponny, kräver fast hand. Opererades i Skara oktober 2012 för lös benbit vä.fram, är idag helt återställd och i tävlingskondition. 


 
Hela annonsen går att läsa här: Hästnet, Bukefalos och Blocket


En färgsprakande förändring

Har länge känt att jag behövt en ganska så drastisk förändring här på bloggen och något som inte riktigt levt upp till mina krav har under en period legat under bearbetning. Ikväll visar jag upp ett lyft som jag väl antagligen kommer gråta över om några månader men, men. 
 
Det finns fortfarande detaljer att finslipa på så jag uppskattar lite konstruktiv kritik.
 

Jag kan ju även passa på att be om ursäkt för den kassa uppdateringen från min sida, ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vart mina timmar har tagit vägen? Imorgon kanske det kommer några mysiga bilder och en spännande länk för alla er hästmänniskor. 
 
*ett klyschigt tack till alla mina läsare och något om att jag snart kommer skriva igen* 
 

 
Annars då? Jag har frälst mig i vaniljyoghurt med topping av variation. Äter banan i mängder och frestar mina instagramföljare med mina utsökta frukostbilder. 
 

Rått men gott

 
Hemgjord sushi, ljus över hela bordet och de två bästa maskulina varelser på denna jord.
Pricken över i efter onsdagens firande, då har lilla jag gått från tappra sexton till meningslösa sjutton.
Trots en ålder där man bara längtar till nästa födelsedag måste jag säga att mitt liv är allt annat än 
meningslöst. Jag mår rätt bra.

Första gången är alltid speciell

Fotograf; Karl Österberg

Då var bollen i rullning igen.
 

∞ Aprilbarn ∞

Follow on Bloglovin
My Instagram
Follow on Twitter
RSS 2.0